Wanneer je nog niet precies weet wat je later worden wilt of je hebt besloten dat je een andere richting in wilt slaan met je leven, dan moet je toch iets. En wat is er dan beter dan een baan kiezen waar je echt iets toevoegt aan de maatschappij. Een verkeersregelaar is een belangrijk persoon op straat. De verkeersregelaar zorgt er namelijk voor dat complete evenementen in goede banen worden geleid. Ga er maar aan staan! Je hebt dan een baan in de buitenlucht, met sociale interactie en ook nog eens echte verantwoordelijkheden. Als je verkeersregelaar bent, kan niemand nog om je heen!
Als verkeersregelaar ben je geen veredeld verkeerslicht
Want dat is wat veel mensen denken. Dat verkeersregelaars alleen maar aan het werk hoeven als de verkeerslichten zijn uitgevallen. Maar er is zoveel meer aan de hand. Je kunt bijvoorbeeld worden ingezet als begeleider van evenementen. Denk dan bijvoorbeeld aan de lokale wielerronde. Het is belangrijk dat alle wielrenners de goede kant uit gaan en dat er geen ander verkeer op het parcours komt. Ook zorg je ervoor dat mensen, ook tijdens zo’n evenement, veilig kunnen oversteken. Je helpt de organisatie van het evenement met jouw kennis en vaardigheden. Daar is iedereen bij gebaat!
Een opleiding volgen lijkt misschien moeilijk
Maar dat valt eigenlijk best mee. Natuurlijk is het een opleiding waarin je veel verantwoordelijkheden leert. En is inzicht in verkeerssituaties erg belangrijk. Maar deze opleiding kan in vier dagen worden afgerond. Dat lijkt misschien zelfs wat weinig, maar in die vier dagen leer je alles wat nodig is om een goede verkeersregelaar te worden. Het is natuurlijk wel verstandig om je eerste opdrachten samen met meer ervaren verkeersregelaars uit te voeren, zo krijg je nog meer voeling met het vak. Want het is een echt vak, een ambacht. Je moet namelijk met zoveel factoren rekening houden en ogen in je achterhoofd hebben.
Je bent een belangrijke schakel in de verkeersveiligheid
Tot nu toe heb ik het alleen gehad over leuk dingen waarvoor je kunt worden ingezet, zoals evenementen. Maar ook bij ernstige ongelukken waarbij bijvoorbeeld kruisingen moeten worden vrijgehouden voor ambulance en brandweer worden verkeersregelaars ingezet. De politie heeft, zeker in het geval van calamiteiten, niet altijd voldoende personeel beschikbaar. En dan mag jij dus aan de bak. Jij zorgt er dan voor dat ambulance en brandweer veilig en ongehinderd door kunnen rijden. Je ziet het, je bent veel meer dan een veredeld verkeerslicht!
Meer verhalen
Behandeling voor huidveroudering
Hypotheek als financiering van verbouwing
Wat als skiën en snowboarden saai wordt?